orange-juice.nl : Pinterest nieuw medium voor bedrijven

Sociale media zijn ondenkbaar in de zakelijke wereld geworden. Vrijwel elk bedrijf is hierop terug te vinden. Pinterest is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de belangrijkste media-platformen van Europa. Dit platform wordt voornamelijk ingezet om inspiratie of ideeën op te doen. Wanneer je een leuke afbeelding tegen komt op dit platform, kun je deze opslaan. Met dit krachtige platform kan je website laten groeien en een grotere naamsbekendheid creëren.  Pinterest heeft inmiddels meer dan 3.5 miljoen gebruikers waarvan 717.000 dagelijks actief zijn.

Pinterest is een medium wat vooral ingezet kan worden om een visueel beeld te krijgen van bepaalde producten. De meeste consumenten die dit medium gebruiken bevinden zich vaak in de overweging fase van de customer journey. Deze consumenten zijn op zoek naar inspiratie en proberen een visueel beeld te creëren. Vooral bedrijven die zich richten op interieur, beauty, fashion, voeding en ouderschap kunnen hier het meeste rendement uithalen. Producten in deze sectoren worden het meest opgezocht op Pinterest.

Daarnaast kan Pinterest een goed medium zijn om de SEO te bevorderen. Pinterest dient als een visuele zoekmachine. Pinterest kan met de juiste zoekwoorden, URL teksten en tags de vindbaarheid binnen de zoekmachine van google maximaal bevorderen.

Pinterest kan een goed medium zijn om de doelgroep van een bepaald product of dienst te bereiken. Dit medium werkt echter alleen als deze goed is afgestemd op de juiste doelgroep.

Het is belangrijk om het bedrijfsprofiel in kaart te brengen en daarmee de juiste content te ontwikkelen. Umbraco webshop is een content management systeem wat door steeds meer bedrijven wordt gebruikt. Consumenten zullen alleen de foto’s opslaan die het meest opvallen. Het is daarom van uiterst belang om op te vallen met een innovatieve content strategie. De foto’s moeten uitblinken tegen de concurrentie. Om een zo hoog mogelijk rendement te behalen met Pinterest is het belangrijk om veel verschillende content uit te proberen. De afbeeldingen die het meest opgeslagen worden zullen het beste bij de doelgroep passen. Dit is wat je doelgroep wil zien(orange-juice.nl).

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *