Lenen geld is allesbehalve een schande

Lenen geld kan op verschillende manieren. Lenen geld is ook rekening houden met de aflossing en de rente. Het is natuurlijk mooi dat je in ons land geld kunt lenen, er zit echter ook een keerzijde aan. Je bent niet de eerste die in de problemen komt door een veel te dure lening af te sluiten. Lenen geld is maatwerk en je kunt bij familie en vrienden, je werkgever of bij een bank of kredietverstrekker proberen om geld los te weken. Doe dit bij voorkeur alleen als dat echt noodzakelijk is.

Het laatste redmiddel

Natuurlijk is lenen geld geen schande. Je hebt net een nieuwe wasmachine gekocht en vervolgens houd je auto er mee op. Je hebt geen financiële buffer meer, maar hebt wel echt een auto nodig om elke dag op je werk te komen. Lenen geld is dan vaak een soort van laatste redmiddel. Geld lenen kun je op verschillende manieren doen, bij verschillende partijen vooral. 

Geld lenen van familie en vrienden is een hachelijke onderneming

De goedkoopste manier is om aan familie of vrienden te vragen of ze je kunnen helpen. Zij rekenen namelijk zelden rente. Je betaalt terug wat je leent en niets meer. Bij lenen geld van familie of vrienden zit echter wel een stevige adder onder het gras. Vraag je af of je het risico wilt lopen dat een hechte vriendschap een deuk oploopt vanwege geld. Want dat is wat in de praktijk vaak aan de orde is. Zet zeker bij geld lenen van familie en vrienden de afspraken duidelijk op papier. Houd je bovendien altijd aan die afspraken, wil de vriendschap de looptijd van de lening doorstaan. 

De codering van het BKR in Tiel is in negen van de tien gevallen leidend

Nog voor je gaat kijken naar welke auto je met het geleende geld gaat kopen, is het verstandig niet te snel te juichen en het oordeel van het Bureau Krediet Registratie af te wachten. Zij spelen een bepalende rol bij lenen geld en of de geldverstrekker al dan niet bereid is geld te lenen. Dat zit namelijk zo. Het BKR brengt in beeld of jij iemand bent die altijd keurig op tijd aan de financiële verplichtingen voldoet. Is dat zo, dan heb je van het BKR niets te duchten. Neem je het niet zo nauw met betalen, dan kun je zomaar eens een negatieve codering hebben. Dan wordt geld lenen een lastig verhaal. Hoewel de bank of de geldverstrekker zich niets aan hoeft te trekken van het advies van Bureau Krediet Registratie, is dat advies (lees: de codering) vaak heilig. Er is zelden een bank of kredietverstrekker die het advies van het BKR niet opvolgt.

Lenen geld via de werkgever; aflossing via het salaris

Lenen geld kan eventueel ook nog via de werkgever. Voordeel is dat je de aflossing van de lening via het salaris kunt laten verlopen. Je werkgever kan je gewoon maandelijks de aflossing inhouden op je salaris. Vaak zijn werkgevers wel bereid om werknemers te helpen. Mensen met geldzorgen namelijk, blijken veel minder te functioneren op de werkvloer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *