De voordelen van bedrijfsuitjes voor je team

Bij sommige werkgevers staan bedrijfsuitjes niet erg hoog in het vaandel. Dit is jammer, want bedrijfsuitjes voegen veel meer toe dan je in eerste instantie denkt. Een team wat niet goed met elkaar kan opschieten, zal gedoemd zijn om slecht te presteren op de werkvloer. Want, je zit pas echt lekker in de workflow als je ‘s ochtends met plezier naar je werk gaat. 

Het nut van bedrijfsuitjes 

Bedrijfsuitjes zijn goed voor teambuilding. Ze helpen om een sterke onderlinge band te creëren, waardoor de sfeer op de werkvloer beter is en er makkelijker professionele doelen worden gehaald. Twijfel je nog over het nut van deze uitjes? Denk goed aan de volgende punten. 

Bedrijfsuitjes maken herinneringen 

Als je een leuk bedrijfsuitje organiseert, is dit een herinnering die nog vele malen besproken gaat worden op de werkvloer. Samen herinneringen bouwen, schept een band. Het laat je voelen alsof je allemaal deel bent van dezelfde familie, en dezelfde ervaringen deelt. Hierdoor is het laagdrempeliger om op een informele manier om te gaan met je collega’s. Dit zorgt er weer voor dat je eerlijker naar elkaar bent op de werkvloer, kritischer kan zijn naar elkaar en meer empathie voor elkaar kan opbrengen.

Meer onderlinge verbondenheid

Zoals eerder genoemd, krijg je het idee deel te zijn van een familie. Een kerstdiner, oudejaarsviering of bedrijfsuitjes dragen bij hieraan. Als je meer verbondenheid voelt met je collega’s ben je eerder geneigd om prettig met elkaar samen te werken op de werkvloer. Elkaar ondersteunen is essentieel op een werkplek met een prettig werkklimaat. 

Open communicatie op de werkvloer 

Doordat je als team meer op je gemak raakt, is het makkelijker om open te communiceren. Waar je soms bij vreemden onzekerheden niet durft uit te spreken of dingen mooier wilt laten lijken dan ze daadwerkelijk zijn zou je dit bij mensen die dicht bij je staan minder snel doen. Het is makkelijker om je kwetsbaar op te stellen bij mensen die je vertrouwt.

Outdoor bedrijfsuitjes of toch binnen?

Je kunt je creativiteit de vrije loop laten bij het bedenken van bedrijfsuitjes. Denk ten eerste erover na of je de activiteit buiten of binnen wilt laten plaatsvinden. Heb je een groot team? Kies dan misschien eerder voor een activiteit die je buiten kunt doen. Dit is niet alleen prettiger voor je collega’s, maar ook nog eens COVID-19 verantwoordelijk. Bij outdoor bedrijfsuitjes kun je bijvoorbeeld denken aan survival tracks, paintball events of een activiteit op het water. De afgelopen jaren begint suppen steeds populairder te worden. Heb je een budget wat suppen toelaat? Kijk dan zeker naar de mogelijkheden hiervoor in jouw buurt. Je kunt suppen in de steden doen op de gracht, maar ook op een meer of in een rivier. Heb je een iets kleiner team? Dan kun je ook prima voor een activiteit binnen kiezen. Een van de absolute aanraders is om een escape room te huren. Dit is een spannende activiteit waarin je echt aan teambuilding kunt werken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *