Een zzp contract op maat 

Een zzp contract op maat 

Een zzp-contract met een opdrachtgever wordt meestal gebruikt wanneer je wordt ingeschakeld op projectbasis. Er is geen sprake van een arbeidsrelatie en dat wordt dan ook duidelijk gemaakt in deze overeenkomst 

 

Wanneer moet je een zzp-contract opstellen? 

Als iemand als zelfstandige aan de slag gaat heb je een zzp-modelovereenkomst nodig. Hierdoor is een VAR-verklaring niet meer nodig. Het contract is nodig als je een opdracht voor een opdrachtgever gaat uitvoeren. Ook als je regelmatig op projectbasis werkt kan een contract voor zzp’ers handig zijn. 

 

Waarom is een zzp-overeenkomst handig? 

Het kan erg handig zijn om een zzp-overeenkomst op te stellen. Door een contract voor zzp’ers maakt het dan ook duidelijk dat er geen sprake is van een arbeidsrelatie. Hierdoor weet de opdrachtgever zeker dat er geen loonheffing betaald hoeft te worden. 

 

De Risico’s 

Het grootste risico ligt bij de opdrachtgever. Als een opdrachtgever een ondeugdelijke zzp-contract hanteert, loop de opdrachtgever het risico, dat tijdens een conflict het alsnog als een arbeidscontract gezien kan worden. In dat geval moet de opdrachtgever alsnog het wettelijk minimumloon, eventuele pensioenvoorzieningen en verlofdagen regelen. Om deze risico’s te vermijden is het altijd verstandig om iemand in te schakelen die verstand heeft van het opstellen van een zzp-contract.  

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *